Om Pyreneerhunden / Racen

Lidt om racen

Pyreneerhunden, Den store Hvide Adelsmand, synes jeg er en af verdens smukkeste hunderacer.
 
Pyr´ en stammer fra bjergkæden der adstiller Frankrig og Spanien. Her er den blevet brugt som vagthund for fåreflokke mod ulveangreb. Den har dog ikke drevet fåreflokke, til dette arbejde har man benyttet andre racer - hyrdehunde. Dette har krævet en stor selvstændlighed, da den ofte blev efterladt alene med fårene. Denne selvstændighed ligge stadig dybt i dem.
 
Selv elsker jeg denne race. Ellers havde jeg nok heller ikke ejet og opdrættet dem siden 1986. Men jeg må indrømme at de ikke altid er lige nemme. De har rigtig godt at træning, men gentagelser keder dem. Det kan nok bedst beskrives således: Kaster du en bold henter den den, anden gang henter den MÅSKE bolden, tredje gang kigger den på dig og " siger " - " Den kan du selv hente ".
En pyreneer bliver aldrig 100% lydig. Det er en god idé, at indhegne din have. Men vær opmærksom på, at den godt kan stå og gø når den er alene hjemme og keder sig ude i haven.
 
Pyreneeren er en fantastisk familiehund. Dog skal du ikke tro den render med dig rundt i hele huset, men den ved præcis hvor du er og ligger den i " vejen " må du " træde over den ". Man flytter sig ikke bare. Den er selvstændig, nogen vil måske mene stædig :-)
 
Hvis du kan grine af dens særheder og stædighed får du en fantastisk trofast familiehund, en ven for livet og en af verdens smukkeste hunderace.